Formula E -kuljettaja diskattu – palkkasi toisen ajamaan puolestaan virtuaalikilpailussa

Autot Digi Urheilu · Tim Isokivi

Monien muiden urheilutapahtumien tavoin myös Formula E -sarjan kilpailut on peruttu niiden perinteisessä muodossa koronapandemian vuoksi. Sen myötä Formula E -kilpailuja on käyty todellisten ajoratojen sijaan virtuaalisessa muodossa.

Nyt Formula E -kuljettaja Daniel Abt on joutunut ongelmiin huijaamisen vuoksi. Hän osallistui Race At Home Challenge -virtuaalikilpailuun palkkaamalla e-urheilija Lorenz Hoerzingin ajamaan omasta puolestaan. Abt saavutti huijaamalla kilpailun kolmannen sijan.

Abt oli piilottanut kasvonsa mikrofonin taakse ajon aikana kuvatussa Zoom-syötteessä. Huijaus selvisi lopulta Formula E -järjestäjien vertailtua kilpailijoiden IP-osoitteita. Tapauksen selviämisen myötä kuljettaja diskattiin kilpailusta ja määrättiin maksamaan 10 000 euron hyväntekeväisyyteen, uutisoi Reuters.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.