Huvipuistojen kävijöitä kehotettiin välttämään kiljumista – huutamisen pelätään levittävän koronaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huvipuistot saavat olla tänäkin kesänä monissa maissa avoinna koronapandemiasta huolimatta. Puistojen vieraille on kuitenkin asetettu uusia sääntöjä ja rajoituksia, joilla pyritään ehkäisemään tartuntojen leviäminen.

Japanilaiset huvipuistot ovat kehottaneet kävijöitä välttämään voimakasta ääntelyä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi vuoristoradassa kiljuminen ole hyväksyttävää. Myös esimerkiksi kummitusjunien ja -talojen kummitusten tulee pelotella vierailijoita sopivan etäisyyden päästä.

Japan Times -lehden mukaan uusien sääntöjen myötä esimerkiksi eläinmaskoteiksi ja supersankareiksi pukeutuvat työtenkijät eivät saa kätellä vierailijoita tai yllyttää ihmisiä kannustamaan heitä taisteluesitysten aikana. Huvipuistoissa kävijöiden täytyy myös käyttää kasvosuojia koko vierailunsa ajan.