Poliisi haluaa sarjarattijuopon vankilaan – jäänyt tänä vuonna kiinni 10 kertaa Helsingissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ehdonalaisessa koevapaudessa ollut 1980-luvulla syntynyt mies on jäänyt jälleen kerran kiinni rattijuopumuksesta Helsingissä. Kyseessä on miehen kymmenes rattijuopumus pelkästään tämän vuoden aikana. Parin viimeisen vuoden aikana hän on ollut epäiltynä yhteensä 16 rattijuopumusrikokseen, joista seitsemän on luokiteltu törkeäksi.

Nyt poliisi haluaa sarjarattijuopon vankilaan. Poliisi esittää miestä vangittavaksi lauantaina 30. toukokuuta Helsingissä. Tuoreimmat rikosepäilyt liittyvät keskiviikkoiltana tapahtuneeseen takaa-ajoon. Sivullinen henkilö ilmoitti hätäkeskukseen seilaavasti ja vaarallisesti ajavasta pakettiautosta Helsingin Vuosaaressa.

Poliisi tavoitti pakettiauton, jonka kuljettaja jatkoi ajoaan poliisin useista pysäytysyrityksistä huolimatta. Pakettiauton kuljettaja ajoi pakonsa aikana huomattavaa ylinopeutta ja aiheutti useita vaaratilanteita. Lopulta poliisi onnistui pakkopysäyttämään auton Eriksenäsintiellä. Sekä pakettiauto että kaksi poliisin partioautoa vaurioituivat pakkopysäytyksen yhteydessä.

Pakettiauto oli aiemmin ilmoitettu anastetuksi. Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Kuljettajan epäillään olleen ajon aikana sekä alkoholin että huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

‒ Samalla epäillyllä on avoimena esitutkinnassa vastaavia ja muita rikosepäilyjä. Rikosnimikkeitä niissä ovat niin ikään törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä eriasteiset rattijuopumukset ja lisäksi muun muassa vammantuottamus. Epäillyllä on keskeneräisiä asioita myös syyteharkinnassa ja käräjäoikeudessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

‒ Poliisi esittää epäillyn vangitsemista, jotta henkilön pitkään jatkunut rikoskierre saataisiin katkaistuksi. Tällä toimenpiteellä tahdotaan suojella myös muita tienkulkijoita, etteivät he joutuisi vaaraan piittaamattoman ajotavan vuoksi, Seppälä toteaa.