Apinat hyökkäsivät laboratorioteknikon kimppuun – varastivat koronavirusnäytteitä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Intiassa sijaitsevassa lääketieteen oppilaitoksessa todistettiin taannoin epätavallista varkautta. Apinat hyökkäsivät laboratorioteknikon kimppuun ja varastivat häneltä koronavirusnäytteitä.

Laborantti oli ollut kävelemässä Meerutissa sijaitsevan oppilaitoksen kampuksella, kun joukko apinoita yllätti hänet. Kädelliset varastivat miehen hallusta neljän covid-19 -tautia kantavan potilaan verinäytteet. Laboratorioteknikon pian välikohtauksen jälkeen kuvaamalla videolla apina nähdään istumassa puussa paettuaan sinne näytteiden kanssa.

Tapaus herätti pelkoa siitä, saattaisivatko näytteitä varastaneet apinat levittää tautia eteenpäin. Yliopisossa työskentelevän tohtori S.K. Garg ei Reuters-uutistoimiston mukaan tiedä voisiko koronavirus tarttua veren kanssa tekemisissä oleviin apinoihin. Toistaiseksi taudin tarttumisesta ihmisistä muihin kädellisiin ei kuitenkaan ole todisteita.