Emma Watson suututti faninsa – muokkasi #blackouttuesday-kuvaan valkoiset kehykset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suurena feministinä ja tasa-arvon kannattajana tunnettu Emma Watson on monien muiden julkkisten tavoin osoittanut tukensa Black Lives Matter -liikkeelle. Nyt nainen on kuitenkin saanut runsaasti kritiikkiä siitä, että hän oli muokannut jakamansa mustan ruudun ympärille valkoiset kehykset.

Instagram-sovelluksessa nähtiin tiistaina 2. kesäkuuta runsaasti pelkkiä mustia ruutuja aihetunnisteella #blackouttuesday. Ihmiset jakoivat sankoin joukoin sosiaalisessa mediassa lähteitä ja linkkejä, joiden avulla ihmiset voivat ryhtyä tukemaan työtä rasismia vastaan ja tukea erilaisia kampanjoita ja hyväntekeväisyyskohteita. Harry Potter -tähti Emma Watson oli kuitenkin ymmärtänyt #blackouttuesday-tunnisteen terminä siten, että hän hiljeni sosiaalisessa mediassa jakaen pelkkiä mustia ruutuja.

Moni odotti naiselta enemmän ja olisi halunnut, että tähti olisi kertonut oman kantansa asiaan ja jakanut tietoisuutta sen lisäksi, että lisäsi ruutuihin vain oikeat aihetunnisteet. Moni tuntui olevan myös lähes raivoissaan siitä, että Watson oli muokannut mustan ruudun ympärille valkoiset kehykset siksi, että musta ruutu sopisi paremmin kuvana hänen Instagram-kuviensa joukkoon.