Tutkimus: Naiset nukkuvat huonommin ja stressaavat enemmän

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aktiivisuusrannekkeita ja älykelloja valmistava elektroniikkayhtiö Garmin toteutti tutkimuksen, jonka mukaan suomalaiset alle 50-vuotiaat naiset stressaavat eniten. Tutkimuksen mukaan 18–49-vuotiaista naisista lähes kaksi kolmasosaa tuntee itsensä stressaantuneeksi vähintään pari kertaa viikossa tai melkein joka päivä.

Selvästi miehiä stressaantuneemmat naiset elävät kyseisissä ikäryhmissä ruuhkavuosia tai uran alkuvaiheita. Samassa kyselyssä selvisi, että liikunta on tärkein stressinpoistaja. Toinen stressiä poistava teko on nukkuminen, mikä kuitenkin kärsii usein pienten lasten vanhemmilla.

Garminin teettämä tutkimus osoitti myös, että 58 prosenttia suomalaisista vastaajista kärsii unihäiriöistä. Ihmisillä on erityisesti ongelmia nukahtamisessa tai yöheräilyn kanssa. Miehet nukkuvat kuitenkin keskimääräisesti naisia paremmin. Garmin Health Report -tutkimukseen osallistui 1.067 suomalaista.