Kadulle ilmestynyt Black Mirror -mainos hämmentää: ”Livenä nyt, joka paikassa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin Black Mirror -sarjan luoja Charlie Brooker ilmoitti taannoin, ettei sarja tule saamaan jatkoa ainakaan hetkeen. Hänen mukaansa yleinen ilmapiiri on jo ennestään liian masentava dystooppisen scifisarjan uudelle kaudelle.

Taannoin Espanjan Madridin kaduilla liikkuvia odotti kuitenkin yllättävä näky. Bussipysäkille oli ilmestynyt ilmoitus, joka vaikutti mainostavan Black Mirrorin uutta tuotantokautta. Erikoisen mainoksesta teki se, että sarjan kerrottiin olevan käynnissä todellisessa maailmassa parasta aikaa.

– Kuudes tuotantokausi. Livenä nyt, joka paikassa, mainoksessa luki.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut todellinen Black Mirror -mainos. Tempauksen taustalla olivat Brother Madrid -oppilaitoksen oppilaat, jotka halusivat osoittaa vuoden 2020 todellisuuden olevan jo pelottavan lähellä sarjan tarinoita.