Suomalaiset ovat maailman parhaita cheerleadingissa – jo yli 15 000 harrastajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen naisten cheerleadingin maajoukkue voitti viime vuonna cheer-sarjan MM-kultaa Yhdysvaltojen Orlandossa. Suomi voitti maailmanmestaruuden myös vuonna 2018. Kotimaamme harrastajat päihittivät muut maat ammattitaitoisen valmennuksen ja urheilijoiden kovan tason ansiosta.

Suomessa on tällä hetkellä jo yli 15.000 cheerleadingharrastajaa. Suomen Cheerleadingliiton mukaan maan kolme suurinta cheerleadingseuraa sijaitsevat Helsingissä. Harrastajaliitto ennustaa, että 20.000 harrastajan rajapyykki saavutetaan viimeistään vuonna 2022.

Suomalainen cheerleading seuratyö on onnistunutta. Laji on muuttunut seksikkäästä huutosakista akrobaattiseksi ja vaativaksi joukkueurheilulajiksi, jossa yhdistellään voimistelua, stuntteja ja tanssia. Laji on syntynyt Yhdysvalloissa 1800-luvun loppupuolella.