10 vuoden aarrejahti sai päätöksen – Kalliovuorilta paljastui kätketty kulta-arkku

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taidekauppias Forrest Fenn piilotti yli 10 vuotta sitten Yhdysvaltojen Kalliovuorille kulta-aarteen, jota moni on yrittänyt paikantaa tuloksetta. Nyt aarteenmetsästys on viimein päättynyt.

89-vuoitas Fenn paljasti verkkosivuillaan anonymiinä pysyttelevän miehen löytäneen kätketyn aarteen. Taidekauppiaan mukaan aarre oli kätketty tähtikatoksen alle Kalliovuorten runsaan kasvillisuuden sekaan, jossa se oli pysytellyt koskemattomana 10 vuoden ajan.

Fenn oli kertonut jättäneensä vihjeitä aarteen piilopaikasta kirjoituksissaan, kuten 24-riviseen runoon joka julkaistiin hänen muistelmateoksessaan. Kätketty arkku piti sisällään yli miljoonan dollarin edestä kultaa ja koruja.

USA Today -lehden mukaan aarteenetsintä johti vuosien saatossa jopa kahteen kuolemantapaukseen. Moni muu ehti loukkaantua ja joutumaan tekemisiin viranomaisten kanssa yrittäessään paikantaa omalaatuisen taidekauppiaan kätkettyä aarretta.

 

View this post on Instagram

“Forrest Fenn confirms his treasure has been found.” . Per the Santa Fe New Mexican. . “Forrest Fenn said the chase is over and claims his treasure has been found. . ‘It's true,’ he said in a phone call Sunday, adding that the finder of his chest located his valuable goods in the wilderness ‘a few days ago.’ . Fenn did not want to give any clues as to where the treasure was found or who found it. ‘The guy who found it does not want his name mentioned. He’s from back East,’ he said, adding that it was confirmed from a photograph the man sent him. . Asked how he felt, Fenn said it's been quite the decade. ‘I don’t know, I feel halfway kind of glad, halfway kind of sad because the chase is over,’ Fenn said.” . Stay tuned for updates.

A post shared by Forrest Fenn Treasure (@forrest.fenn) on