10 vuoden aarrejahti sai päätöksen – Kalliovuorilta paljastui kätketty kulta-arkku

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taidekauppias Forrest Fenn piilotti yli 10 vuotta sitten Yhdysvaltojen Kalliovuorille kulta-aarteen, jota moni on yrittänyt paikantaa tuloksetta. Nyt aarteenmetsästys on viimein päättynyt.

89-vuoitas Fenn paljasti verkkosivuillaan anonymiinä pysyttelevän miehen löytäneen kätketyn aarteen. Taidekauppiaan mukaan aarre oli kätketty tähtikatoksen alle Kalliovuorten runsaan kasvillisuuden sekaan, jossa se oli pysytellyt koskemattomana 10 vuoden ajan.

Fenn oli kertonut jättäneensä vihjeitä aarteen piilopaikasta kirjoituksissaan, kuten 24-riviseen runoon joka julkaistiin hänen muistelmateoksessaan. Kätketty arkku piti sisällään yli miljoonan dollarin edestä kultaa ja koruja.

USA Today -lehden mukaan aarteenetsintä johti vuosien saatossa jopa kahteen kuolemantapaukseen. Moni muu ehti loukkaantua ja joutumaan tekemisiin viranomaisten kanssa yrittäessään paikantaa omalaatuisen taidekauppiaan kätkettyä aarretta.