Cristiano Ronaldosta ensimmäinen miljardöörijalkapalloilija

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallon suurimpiin tähtiin lukeutuva Cristiano Ronaldo on rikkonut uuden virstanpylvään. Hänestä on tullut ensimmäinen miljardöörijalkapalloilija.

Juventus-joukkuetta edustava portugalilaisurheilija tienasi viime vuonna 105 miljoonaa dollaria ennen veroja. Sen myötä hänen varakkuutensa ylitti miljardi dollaria. 17 vuotta kestäneen ammattijalkapalloilijan uran lisäksi tähti on tienannut tuloja endorsement-sopimusten, oman CR7-muotibrändinsä, hotelliketjun ja sosiaalisen median avulla.

Ronaldo on Forbes-lehden tuoreen eniten viime vuonna tienanneiden tähtien listan neljännellä sijalla. Yhtä sijaa alempana on toinen jalkapallotähti, viime vuonna 104 miljoonaa dollaria tienannut Lionel Messi.

35-vuotias Cristiano Ronaldo on vasta kolmas miljardöörin statuksen pelaajauransa aikana saavuttanut tähti. Sen ovat häntä ennen saavuttaneet golf-tähti Tiger Woods vuonna 2009 ja ammattinyrkkeilijä Floyd Mayweather vuonna 2017.