Star Wars -tähti John Boyega rasisminvastaisessa mielenosoituksessa: ”En tiedä onko minulla uraa tämän jälkeen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa on nähty viime päivinä mielenosoituksia protestina poliisiväkivaltaa vastaan yhdysvaltalaisen George Floydin kuoleman myötä. Lontoon Hyde Parkissa järjestetyssä protestissa puhumassa oli uusien Star Wars -elokuvien brittiläinen tähti John Boyega.

Boyega puhui rasismia vastaan niin Yhdysvalloissa kuin Iso-Britanniassa, ja nimesi Floydin lisäksi muun muassa kotimaassaan rasistisen murhan kohteeksi joutuneen Stephen Lawrencen. Tähti myös kehotti mielenosoittajia pysymään järjestätyneinä ja rauhallisina.

– En tiedä onko minulla uraa tämän jälkeen mutta v*tut siitä, Boyega totesi puheessaan.

28-vuotiaan näyttelijän huolet uran menettämisestä vaikuttivat kuitenkin olleen turhia. Disneyn omistama Lucasfilm-yhtiö nimittäin osoitti myöhemmin tukensa John Boyegalle, kuvaillen häntä sankariksi.