Mitä ihmettä? Haisunäätä kiusasi peuran vasaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Haisunäätä on helposti tunnistettava laji mustavalkoisesta värityksestään. Haisunäädän ravintoa ovat hedelmät, marjat, hyönteiset, toukat, munat, hiiret ja haaskat, minkä vuoksi eräs mies olikin yllättänyt löytäessään haisunäädän peuran vasan kimpusta.

YouTube-videolla nähdään miten haisunäätä näykkii peuran vasaa vihaisesti. Vasa itki ja huusi apua, jolloin videota kuvannut mies oli löytänyt paikalle. Näky oli ollut yllättävä, minkä vuoksi mies oli alkanut kuvaamaan tilannetta videolle. Mies lähestyi eläimiä hitaasti, mutta ei halunnut pelästyttää haisunäätää, koska sen ruiskuttama myrkky olisi voinut olla kohtalokasta pienelle vasalle.

Mies oli mennyt aivan lähelle haisunäätää ja peuraa, jolloin haisunäätä oli lopulta irrottanut otteensa sen verran, että vasa pääsi ylös ja pakeni tilanteesta hieman sivummalle. Mies oli vielä tarkistanut vasan ja huomannut, että se ei onneksi ehtinyt vahingoittumaan. Videon kuvaaja on vielä videonsa kuvauksessa selventänyt, että lopulta vasa oli löytänyt emonsa luokse.