Pitkät hiukset vaativat kesäisin huolenpitoa – muista nämä kaksi asiaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiukset vaativat erilaista hoitoa kesäisin ja talvisin aivan kuten ihokin. Talvella hiukset ovat pakkasesta kuivat ja sähköiset, mutta kesällä myös aurinko kuivattaa ja polttaa hiuksia, jolloin hoitavien tuotteiden tulee taistella kuumuutta vastaan.

Etenkin pitkät hiukset vaativat paljon huolenpitoa pysyäkseen hyväkuntoisina. Julkkiskampaaja Andrew Fitzsimons kertoi Poosh-sivustolle muutamia asioita, joihin pitkähiuksisten tulisi kiinnittää kesäisin erityistä huomiota.

Fitzsimons neuvoo levittämään hiuksiin esimerkiksi kookosöljyä hiusten pesua edeltävänä iltana. Öljy syväkosteuttaa hiuksia ja valmistelee pesua varten, ja öljyn ansiosta kaikki kosteus ei lähde hiuksesta samppoopesunkaan jälkeen.

Moni pitää hiuksia myös kiinni kesällä lähes joka päivä. Hiuslenkki voi vetää hiuksia ja saada hiukset katkeilemaan kohdasta, johon lenkki on kiinnitetty. Sen vuoksi kiinnitysmenetelmää ja kohtaa tulisikin vaihdella ja kokeilla välillä erilaisia klipsejä, pinnejä ja pantoja.