Ilokaasu auttaa masennukseen – lievittää oireita jo parissa tunnissa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ilokaasua on käytetty viihdemielessä monissa maissa jo vuosia. Paremmin se tunnetaan kuitenkin kivunlievitykseen tarkoitettuna lääkeaineena ennen kuin se alkoi kasvattamaan suosiotaan alkoholin haastajana nuorten keskuudessa. Nyt on huomattu, että se voi lieventää masennuksen oireita.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa saatiin selville, että ilokaasu lieventää masennuksen oireita. Tutkimukseen osallistui 20 masennuksesta kärsivää potilasta, jotka eivät olleet saaneet apua 12 erilaisesta lääkkeestä, joilla heidän tilaansa oli aiemmin yritetty hoitaa. Ilokaasun huomattiin kuitenkin auttavan potilaita merkittävästi.

Osalle potilaista annettiin tutkimuksessa ilokaasua ja osalle lumelääkkeenä kaasua, joka oli pelkkää ilmaa. Ilokaasua saaneiden potilaiden mielentila koheni jo parissa tunnissa, minkä lisäksi positiivinen vaikutus kesti jopa useita päiviä. Tutkijat eivät huomanneet ilokaasuhoidolla olevan mitään negatiivisia sivuvaikutuksia potilaisiin.