Moni lentoyhtiö lopettanut alkoholin tarjoilun – syynä koronavirus

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentomatkustaminen on kokenut ja tulee todennäköisesti jatkossakin kokemaan suuria muutoksia koronakriisin seurauksena. Osa lentoyhtiöistä ei esimerkiksi enää tarjoile alkoholia lentomatkojen aikana.

Eurooppalaisista lentoyhtiöistä esimerkiksi Easyjet, Virgin Atlantic, KLM ja British Airways ovat toistaiseksi lopettaneet alkoholin tarjoilun osalla tai kaikilla lennoilla. EasyJetin tapauksessa ainoa lennoilla toistaiseksi tarjoiltava juoma on vesi. Sen sijaan Ryanair jatkaa alkoholin myymistä lennoilla, joskin lämpimien juomien kuten kahvin tarjoilu on toistaiseksi keskeytetty.

CNN-uutissivuston mukaan tarjoilun rajoittamisella pyritään vähentämään matkustamohenkilökunnan sekä matkustajien välistä vuorovaikutusta ja näin ollen huolehtimaan heidän turvallisuudestaan. Koska useimmilla lennoilla kasvosuojat saa ottaa pois vain syödessä ja juodessa, halutaan tarjoilun supistamisella myös vähentää tilanteita joissa matkustajat eivät käytä maskeja.