Fazerin vegaaninen uutuus: Kaurasuklaa tuli myyntiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Fazerin suklaalevyt edustavat suomalaista makeisteollisuutta parhaimmillaan. Silti osa ihmisistä haluaa vaihtaa perinteiset maut lähinnä eettisistä syistä versioihin, joissa ei ole käytetty muuta kuin kasvipohjaisia ainesosia. Kaura on päivän sana nyt myös suklaassa.

Kaura on ollut Fazerilla keskeinen raaka-aine jo vuosia, ja kaurasta on kehitetty erilaisia juomia, jäätelöitä ja välipaloja. Nyt on tullut myyntiin rajoitettu erä kaurasta valmistettua suklaata, kaurachocoa. Kasvipohjainen Fazer Oat Choco, syntyi yhdistämällä suomalainen kaura ja kaakao.

Kaurasuklaa sopii laktoosi-intolerantikoille ja maitotuotteita muuten kuin allergian vuoksi välttäville vegaaneille. Kaurachocoa valmistetaan rajoitettu erä Fazerin Vantaan suklaatehtaalla, ja se on myynnissä Fazerin omissa myyntipisteissä. Ennakkomaistelussa on toisena makuvaihtoehtona hasselpähkinä.