Sarjamurhaaja ja raiskaaja kylvi pelkoa vuosikymmeniä – tunnusti viimein tekonsa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Kaliforniaa vuosien ajan piinanneeksi sarjamurhaajaksi epäilty Joseph DeAngelo pidätettiin vuonna 2018. Entisen poliisin on uskottu todistusaineiden perusteella olleen vuosina 1978-1986 lukuisia murhia ja raiskauksia suorittanut Golden State Killer, eli Golden Staten tappaja.

Nyt 74-vuotias DeAngelo on myöntänyt syyllisyytensä 13 ensimmäisen asteen murhaan ja 13 sieppaukseen. Hän on myös luvannut myöntää syyllisyytensä noin tusinaan raiskaukseen. DeAngeloa ei kuitenkaan voida syyttää raiskauksista, sillä Kalifornian lain mukaan rikosten vanhhentumisaika on jo päättynyt.

DeAngelo tuomitaan todennäköisesti elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Hän välttyy kuolemanrangaistukselta sovittuaan syyttäjien kanssa myöntävänsä rikokset, uutisoi ABC 7.

Golden Staten tappajaa etsittiin tuloksetta vuosikausia, kunnes rikospaikalta löytynyt DNA-jälki pystyttiin lopulta yhdistämään eläkkeellä olleeseen poliisiin. 13 murhan lisäksi hänen uskotaan syyllistyneen yli 50 raiskaukseen. Tapaukseen on perehdytty muun muassa edesmenneen Michelle McNamaran kirjassa I’ll Be Gone in the Dark ja siihen perustuvassa samannimisessä tuoreessa HBO:n dokumenttisarjassa.