72-vuotias yritti kuvata biisonia – loukkaantui vakavasti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Villieläimiä on syytä lähestyä varoen silloinkin, kun kyse ei ole varsinaisista petoeläimistä. Nyt eräs 72-vuotias nainen on joutunut sairaalaan biisonin hyökättyä hänen kimppuun.

Nainen oli yrittänyt ottaa valokuvaa biisonista Yellowstonen kansallispuistossa. Hän käveli liian lähelle villieläintä minkä seurauksena se rynni häntä kohti sarvet edellä. CNN-uutissivuston mukaan uhri kärsi lukuisista sarvien aiheuttamista vammoista, minkä seurauksena hänet toimitettiin helikopterilla sairaalaan.

Yellowstonen tiedotteessa naisen kerrotaan lähestyneen leirinsä lähettyvillä ollutta biisonia useita kertoja ennen eläimen hyökkäystä. Luonnonpuiston biisonibiologi Chris Geremia kehottaakin ihmisiä olemaan varuillaan eläinten läheisyydessä. Biisonit vastaavat uhkaavaksi tulkitsemiseen käytökseen ensin aggressiivisilla eleillä ja saattavat hyökätä päälle, mikäli tunkeilija ei siirry kauemmas.