Teini käytti 17 000 euroa vanhempiensa rahoja Twitchissä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Pankkitilin tai maksukortin tietojen päätyminen keskenkasvuisen tietoon saattaa tulla kalliiksi. Eräs teini-ikäinen Fortnite-fani aiheutti vanhemmilleen harmaita hiuksia käyttämällä Twitch-palvelussa valtavan määrän heidän rahojaan.

Nimettömänä pysyttelevän naisen mukaan hänen teini-ikäinen lapsensa oli käyttänyt debit-korttia yhteensä 19 870 dollarin, eli yli 17 000 euron edestä 14.-30. kesäkuuta välisenä aikana. Rahat olivat kuluneet muun muassa lahjoituksiin Twitch-lähetysten tekijöille. Dot Esports -sivuston mukaan äiti epäilee teinin selvittäneen hänen verkkopankkinsa salasanan ja siirtäneen sieltä rahaa omalle debit-kortilleen.

Pankki ei äidin mukaan maksa rahoja takaisin, ellei hän nosta oikeustoimia lastaan vastaan. Twitch ei puolestaan ole vastannut lainkaan hänen viesteihinsä. Äiti onkin yrittänyt selvittää Reddit-sivustolla, onko mitään tehtävissä.

Twitch on yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, joka on keskittynyt pääasiassa peliaiheiseen sisältöön. Palvelun käyttö itsessään on ilmaista, mutta palvelu tarjoaa mahdollisuuden sisällöntuottajille. Lisäksi osaa kanavista on mahdollista katsoa vain maksullista tilausta vastaan.