Poliisi tutkii Turussa naista seurannutta karavaanaria – tapauksesta nousi somemyrsky

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa on ollut viime päivinä vilkasta keskustelua Turun keskustassa tapahtuneesta tilanteesta, jossa valkoisessa asuntoautossa ollut henkilö oli tuijottanut ja seurannut naista sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nainen soitti hätäkeskukseen ja paikalle meni poliisipartio tarkastamaan asiaa.

– Asiasta on sosiaalisessa mediassa levinnyt runsas keskustelu, ja asia on johtanut myös median tiedusteluihin poliisilaitokselle.Poliisin hälytyspartio on lähtenyt tehtävälle välittömästi, mutta ei ole tavannut paikan päältä poistunutta autoa, Lounais-Suomen poliisista kerrotaan.

– Tästä kyseisestä asiasta on kirjattu poliisille yksi hälytystehtävä, eikä poliisin tiedossa toistaiseksi ole tällaiseen asiaan liittyvää laajempaa ilmiötä tai muita vastaavia lähiajan tapauksia. Tähän kyseiseen asiaan liittyviä tutkintapyyntöjä tai rikosilmoituksia ei poliisille ole toistaiseksi jätetty.

Poliisin mukaan asiasta hätäkeskukseen soittanut henkilö on toiminut oikein. Näin kuuluu tehdä, mikäli turvallisuus tai koskemattomuus ovat uhattuina, ja muuta apua ei ole sillä hetkellä saatavilla. Poliisi suhtautuu kertomansa mukaan tällaisiin ilmoituksiin vakavasti. Poliisi huolehti naisen turvallisesti kotiinsa.

– Koska tapahtuman muut olosuhteet ja asiaan liittyvien henkilöiden tarkoitusperät ovat pitkälti selvittämättä, neuvoo poliisi pidättäytymään yksilöivien tietojen levittämisestä sosiaalisessa mediassa.