Kreikassa avattiin vedenalainen museo – mukana sukellus muinaiseen laivanhylkyyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kreikassa avatussa museossa vierailevat pääsevät kokemaan jotain ainutlaatuista, ainakin mikäli sukeltaminen luonnistuu. Alonnisos-saaren tuntumassa sijaitsee nykyään maan ensimmäinen vedenalainen museo.

Parthenon of Shipwrecks -museossa vieraiijat pääsevät sukeltamaan noin 2 500 vuotta vanhaan laivanhylkyyn. Amfora-vaaseja kuljettanut laiva upposi Alonnisoksen lähellä todennäköisesti myrskyn ansiosta. Se sijaitsee 21-28 metrin syvyydessä.

Laivanhylyssä järjestetään kierroksia amatöörisukeltajille 3. elokuuta – 2. lokakuuta välisenä aikana. Mikäli sukeltaminen ei luonnistu tai innostu, pääsee hylkyyn myös virtuaalikierrokselle Alonisoksen keskustasta käsin. The Guardian -lehden mukaan viranomaisten tarkoitukena on avata amatöörisukeltajille myös muita lähialueen laivanhylkyjä.