Hurja takaa-ajo Tampereella – murtomies pakeni moottoripyörällä ajaen, juosten ja uiden

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo Tampereen Simunanniityssä tapahtuneesta murrosta, jossa mies oli yrittänyt murtautua vapaa-ajan asuntoon tiistaina 4. elokuuta aamupäivällä. Poliisi tavoitti epäilyn, jonka jälkeen alkoi hurja takaa-ajo.

Murtomiehen tuntomerkkeihin sopiva henkilö ajoi moottoripyörällä kohti Kämmenniemeä. Poliisipartion nähdessään hän lähti ajamaan pakoon muun muassa kevyenliikenteen väylää pitkin. Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 80 km/h. Takaa-ajoon osallistui useita partioita.

Pakeneva moottoripyöräilijä aiheutti joitakin vaaratilanteita jalankulkijoille ja jotkut autoilijat joutuivat väistämään sitä. Moottoripyöräilijän ajo päättyi Teiskon kirkkotien ja Niemenkyläntien risteykseen, josta epäilty jatkoi pakenemista juosten. Epäilty ui kapean joen yli kohti etelää. Partio ei lähtenyt uimaan, ja epäilty pääsi pakenemaan tässä vaiheessa.

Poliisi sai tiedon samana päivänä iltakymmenen jälkeen, että kyseinen epäilty olisi Mustakalliontiellä. Epäilty löydettiin asuntovaunusta poliisikoiran avulla. Hän vastusti poliisin toimenpiteitä ja poliisikoiraa käytettiin myös hänen kiinniottamisekseeen . Koiran pureman vuoksi mies käytettiin lääkärintarkastuksessa ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.Kyseistä henkilöä, 80-luvulla syntynyttä miestä, epäillään muun muassa törkeän varkauden yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.