Kymmeniä tuhansia rahaa pilalle pesukoneessa – pestiin koronan pelossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Etelä-Koreassa on ihmetelty kirjaimellista rahanpesutapausta. Paikallinen henkilö onnistui turmelemaan suuren summan kätesirahaa pesukoneessa. Ansanissa asuva Eom-niminen henkilö oli yrittänyt pestä 50 000 wonin, eli noin 35 euron arvoisia seteleitä pyykinpesukoneessa.

Hänen tavoitteenaan oli puhdistaa rahoista pois mahdolliset koronaviruksen jäämät. Kuten arvata saattaa, osa rahoista turmeltui käyttökelvottomiksi toimenpiteen aikana. Eom otti yhteyttä paikalliseen Bank of Korea -pankkiin selvittääkseen, voisiko turmeltuneet setelit vaihtaa uusiin.

Hän sai yhteensä 23 miljoonan wonin, eli yli 16 000 euron edestä uutta rahaa thoutuneiden tilalle. Bank of Korean työntekijä Seo Jee Wounin mukaan tiedossa ei ole kuinka suuren summan edestä henkilö oli yhteensä yrittänyt pestä rahaa, mutta hän kuvailee summaa New York Times -lehden mukaan merkittäväksi.