TikTokilla voi nyt tienata rahaa – sovellus alkaa maksaa suosituimmille käyttäjille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime viikkoina runsaasti otsikoissa olleella TikTok-sovelluksella voi nyt ainakin periaatteessa tienata rahaa. Aivan kenelle tahansa se ei tosin ole mahdollista, sillä omalla sisällöllä täytyy olla runsain määrin katsojia.

TikTokin on paljastettu aloittaneen Eurooppalaisille käyttäjille noin 46 miljoonan euron Creator Fundin, eli sisällöntuottajien rahaston. Se tulee yhtiön mukaan tarjoamaan rahallista tukea kunnianhimoisille, omaa sisältöään tuottaville TikTok-käyttäjille. Jotkut heistä saattavat tienata sillä tulevaisuudessa jopa elantonsa.

TikTokin EU-rahaston apajille halajavien täytyy olla vähintään 18-vuotiaita, noudattaa TikTokin sääntöjä noudattavaa alkuperäissisältöä ja heillä täytyy olla tietty määrä seuraajia. BBC:n mukaan yhtiö ei ole paljastanut muita valintakriteereitä rahoituksen saajille. TikTokilla on oma sisällöntuottajien rahasto myös Yhdysvalloissa, jossa sen paljastettiin kasvavan seuraavien kolmen vuoden aikana 200 miljoonasta dollarista miljardiin dollariin.