Karhu yllätti kalastajat – halusi valmiiksi pyydetyn kalasaaliin itselleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruskeakarhut ovat karhuista suurimpia, minkä vuoksi niiden reviirillä kannattaakin olla melko varovainen. Toisinaan karhut sattuvat kuitenkin yllättämään metsissä liikkuvat sienestäjät ja marjastajat. Tällä kerralla eräs karhu tallusteli kalastajien seuraan.

Alaskassa kuvatulla YouTube-videolla nähdään miten karhu seuraa miehen kalastamista. Mies on saanut saaliikseen lohen, joka näyttäisi maistuvan myös karhullekin. Sen vuoksi karhu näyttääkin olevan hyvin keskittynyt siiman päässä uiskentelevaan kalaan.

Karhu kerää miehen vierellä rohkeutta ja yrittää vähitellen lähestyä kalaa. Lopulta miehen mennessä kyykkyyn karhu uskaltautuu lähemmäs ja hyppää kalan kimppuun. Videon kuvaajan mukaan tilanne päättyi rauhallisesti eikä kukaan vahingoittunut.