Japanilaisyhtiön kasvomaski toimii myös kielenkääntäjänä – tulkkaa puheen reaaliajassa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kasvosuojaimet ovat koronakriisin myötä tulleet tutuiksi myös monille suomalaisille, etenkin julkista liikennettä koskevan maskisuosituksen myötä. Nyt Japanissa on kehitelty paitsi hengityssuojana toimiva, myös tulkkina toimiva maski.

Donut Roboticsin C-Face -maski kykenee kääntämään japaninkielistä puhetta englanniksi, kiinaksi, ranskaksi, koreaksi ja neljäksi muuksi kieleksi reaaliajassa. Maski voi myös muuttaa puheen tekstiksi, nauhoittaa keskusteluja, nostaa puhujan äänenvoimakkuutta ja soittaa puheluita.

C-Facelle kerättiin varoja internetin joukkorahoituskampanjan muodossa. Ensimmäiset 5 000 maskia tullaan Reuters-uutistoimiston mukaan lähettämään japanilaisille asiakkaille syyskuussa, ja tavoitteena on laajentaa niiden myyntiä myös Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Yhden C-Face -maskin hinta on Japanissa noin 34 euroa.