Muodin outlet-ostoskylä Zsar saatetaan sulkea Vaalimaalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Outlet-ostoskylät ovat vielä harvinaisia Suomessa, mutta kansainvälisellä mittarilla ne ovat todella suosittuja. Suomen itärajalla Vaalimaalla kaksi vuotta toiminut luksusbrändien ostoskylä Zsar on vaarassa sulkea ovensa.

Zsar kätkee hulppean miljöönsä sisälle luksustuotteita outlet-hintaan myyviä yrityksiä. Alueella on ravintolamaailma sekä eteläeurooppalainen tunnelma. Silti se ei houkuttele ihmisiä ostoksille. Ostoskylä on hakeutunut selvitystilaan.

Suomen Kuvalehti kertoo, että Virolahdella sijaitseva Zsar-ostoskylä on vaarassa sulkea ovensa. Koronatilanne on vaikeuttanut verrattaen uuden ostosparatiisin menestystarinaa. Outlet-myymälät ovat vielä avoinna, mutta mikäli rahoitusratkaisua ei löydy tai asiakkaita vieraile nykyistä enempää, joutuu omintakeinen myymäläkeskittymä sulkemaan ovensa.