R. Kelly pahoinpideltiin sellissään – koko vankila kärsii tähden takia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poptähti R. Kelly odottaa parhaillaan tuomiotaan seksuaalirikoksista kaltereiden takana. Miestä on syytetty vuosien aikana muun muassa alaikäiseen sekaantumisesta, ihmiskaupasta ja lapsipornosta. Lisäksi hänen kerrotaan tartuttaneen herpeksen alaikäiseen seksikumppanina olleeseen tyttöön.

R. Kellyn oikeudenkäynnin oli määrä olla kesällä, mutta koronavirus siirsi käsittelypäivää syyskuulle. Hän astuu oikeussaliin 29. syyskuuta. R. Kelly yritti päästä aiemmin vapauteen koronaviruspandemian vuoksi. Tähden fanit ovat perustaneet Pro-Kelly -liikeen, jonka avulla yritetään saada miestä vapauteen.

Hänen asianajajansa Steven Greenberg kertoo, että vankilan ulkopuolella protestoivat uusien rajoitusten vuoksi. He eivät pääse suihkuun tai saa muita etujaan kaltereiden takana yhtä usein, koska mielenosoittajat päivystävät laitoksen ulkopuolella vuorokauden ympäri. Kaikkia vankeja rankaistaan asiasta, Page Six raportoi.

Yksi vanki sai tarpeekseen, käveli R. Kellyn selliin ja pahoinpiteli hänet. Miehelle tuli lieviä vammoja, eli mustelmia ja naarmuja. R. Kelly olisi halunnut aiemmin vankilasta kotiarestiin koronaviruksen vuoksi ja hän anoi siihen lupaa useita kertoja. Tuomari ei kertaakaan myöntänyt vapauksia seksuaalirikolliselle, koska miehen pakeneminen olisi ollut melko todennäköistä, eikä hänellä ollut esittää riittävän painavia syitä vapauttamiseen.