Muistutus metsäretkelle – myrkkysienet ovat vaarallisia myös koirille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Koirat voi kouluttaa sienestämään, mutta useimmiten karvaturreille riittää metsässä mukana samoileminen ja ulkoilupäivän viettäminen. Eläinvakuutusyhtiö Agria muistuttaa, että tietyt sienet ovat myrkyllisiä koiralle.

Kaikkiruokaiset koirat voivat vahingossa haukata palan myrkyllisestä sienestä. Toisaalta innostunut tai nuori koira voi ahmia kaiken eteensä tulevan metsälenkin aikana. Joskus lemmikki voi saada oireita pelkästään myrkyllisen sienen nuolaisemisesta.

– Myrkytyksen oireet riippuvat sienilajista, mutta yleisimpiä oireita ovat oksentelu ja ripuli. Jotkut oireet voivat ilmetä vasta muutaman päivän kuluttua. Muun muassa suippumyrkkyseitikki aiheuttaa koiralle munuaisvaurioita ja niiden oireet saattavat näkyä vasta usean päivän kuluttua sienen syömisestä, jolloin munuaisvaurio voi olla ehtinyt edetä jo hyvinkin vakavaksi. Siksi on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin vaikka koiralla ei heti näkyisikään oireita, Agria tiedottaa.