WRC 9 -rallipeli tulee myyntiin tänään – Stara testasi odotetun peliuutuuden

Pelit Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuositun pelisarjan uudistunut WRC 9 -rallipeli tulee Suomessa myyntiin tänään. Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n virallisena pelinä WRC 9 tarjoaa autenttisen ralliajokokemuksen ympäri maailmaa ajettavissa kisoissa. Pelin kehittämisessä on nyt kiinnitetty erityistä huomiota ajodynamiikkaan, ajettavuuteen ja rallitunnelmaan.

Mukana on uusia pelitiloja, jotka antavat pelaajalle entistä enemmän vapautta nauttia pelin annista. Clubs-pelitilassa pelaaja pääsee koeajamaan erilaisia autoja ja tutkimaan näiden erilaisia asetuksia ja säätöjä omaa ajamistaan silmällä pitäen. Mukana on myös erilaisia erikoiskokeita ja autoja useassa eri rallissa ympäri maailmaa. Lisäksi pelaajat pääsevät luomaan omat mestaruuskisansa ja ajamaan kisoja yhdessä peliyhteisön muiden pelaajien kanssa. Peli on nyt saatavana PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä pc-tietokoneille.

WRC 9

WRC 9 tarjoaa nyt kolme uutta rallia, jotka ovat Japanin, Uuden-Seelannin ja Kenian rallit. Kaikkiaan mukana on yli 50 erilaista joukkuetta eri kilpasarjoista. Näitä ovat WRC, WRC 2 ja WRC 3 sekä nuorten kuljettajien WRC Junior. Nykyaikaisten autojen lisäksi mukana on 15 klassista ralliautoa vuosikymmenten varrelta. Näistä jokainen on jättänyt nimensä WRC-historiaan saavutettujen mestaruuksien myötä. Pelissä päästään myös nauttimaan jälkikäteen ladattavista pelipäivityksistä, jotka tuovat lisää sisältöä pelin tasaisin väliajoin. Näitä ovat esimerkiksi upea valokuvatila sekä Portugalin ja Suomen rallit, jotka tuovat sekä tuttua että eksoottista ajettavaa kotimaisin rallifanin silmin.

WRC 09 Staran arvostelussa

Staran toimitus testasi WRC 9 -rallipelin jo ennakkoon. Verrokkina uutuudelle toimii luonnollisesti rallipelien tämänhetkinen kuningas, Dirt Rally 2.0, johon WRC 09 -peliä tulee automaattisesti verranneeksi. Heti alussa oli selvää, että merkittävimmät muutokset peliin on tehty autojen ja rallien parissa. Rallien autenttisuus ja maisemat ovat edeltävän version tavoin tyylikkäitä, sillä tarkka grafiikka auttaa eläytymään ajamiseen. Neste Rallyssa kiitäessä ei ole vaikeaa heittäytyä täysin rallin vietäväksi, ja uusista ralleista Kenia toimii niin ikään mainiosti.

Testissä käytettiin PlaysStation 4 -pelikonsolia sekä rattia ja polkimia, joiden osalta pelituntuma ei ihan päässyt pelisegmentin kovimman kilpailijan tasolle ainakaan perusmoodissa. Auto tuntuu kiikkerältä ja yliohjaa helposti. Ratin ja polkimien tuntuma on joka tapauksessa parempi kuin pelkällä Dual Shock -peliohjaimella. Käyttämällä aikaa auton säätöihin voisi tilanteen saada toki muutettua.

Jos pelihyllyssä ovat jo Dirt 2.0 ja WRC 08, ei uutuus tuo niihin merkittävää uutta. Jos edellä mainittuja ei ole vielä hankittuna, on tässä hyvä vaihtoehto. Dirt 2.0 ottaa vielä selkävoiton VR-pelitilallaan. Jos taas haluaa paljon erilaista pelattavaa, kallistuu valinta WRC 9 -pelin suuntaan.