Poliisi sai tehdä hartiavoimin töitä – Juuso Sirviön murha paljasti 18 muuta rikosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on tutkinut Iisalmessa toukokuussa kadonneen ja myöhemmin Tervosta kuolleena löydetyn Juuso Sirviön murhaa. Epäiltynä on hänen entinen tyttöystävänsä uuden poikaystävänsä kanssa. Murhatutkinnan yhteydessä selvisi myös 18 muuta rikosta.

Poliisi pääsi nopeasti tekijöiden jäljille murhatutkinnassa. Vangittuna on tervolainen 1985 syntynyt nainen ja tervolainen 1990 syntynyt mies. Heitä epäillään myös törkeästä ryöstöstä, törkeästä varkaudesta ja hautarauhan rikkomisesta. Tervossa, Vesannolla ja Rautalammilla oli palanut useita kesämökkejä sekä useisiin kesämökkeihin on murtauduttu ja anastettu omaisuutta talven ja kevään 2020 aikana. Kaksikkoa syytetään myös näistä teoista.

Poliisi löysi pariskunnan kotoa mökeistä vietyä omaisuutta. Kesämökkipaloja on ollut yhteensä seitsemän ja niitä tutkitaan törkeinä vahingontekoina. Poltetuista mökeistä on viety myös tavaraa, joten rikospotti kasvaa neljällä varkaudella. Lisäksi muita varkauksia tai varkauden yrityksiä on yhteensä seitsemän. Toisin sanoen syyttäjä saa käsiteltäväkseen yhteensä 19 esitutkintapöytäkirjaa, joista päällimmäisenä on kolmekymppisen Juuso Sirviön murha. Asiakokonaisuutta käsitellään oikeudessa lokakuussa.