Nintendo julkaisee uuden version 80-luvun Super Mario Bros -elektroniikkapelistä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Moni 1980- ja 90-luvuilla varttunut muistaa edelleen elektroniikkapelit, typistetyt ja taskuun mahtuvat videopelit. Pelit tarjosivat yksinkertaisuudestaan huolimatta monille viihdykettä välitunneilla ja julkisessa liikenteessä ennen älypuhelimia.

Nyt Nintendo on hemmottelemassa retropelaamisen ystäviä julkaisemalla uuden version suositusta Game and Watch -sarjan Super Mario Bros -elektroniikkapelistä. Toisin kuin vuonna 1986 lanseeratun mustavalkoisen elektroniikkapelin tapauksessa, on uusi Game and Watch -peli sama kuin 8-bittiselle Nintendolle julkaistu Super Mario Bros.

Alkuperäisen Super Mario Bros -pelin lisäksi laite sisältää haastavamman Super Mario Bros: The Lost Levels -lisäosan, joka julkaistiin Japanissa alkuperäisen pelin jatko-osana. Mukana on myös erilaisia pieniä yllätyksiä. Game and Watch: Super Mario Bros julkaistaan 13. marraskuuta Suomessa noin 60-70 euron hintalapulla varustettuna.