KLM esittelee tulevaisuuden lentokonetta – tältä sen ensilento näytti

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Hollantilainen KLM-lentoyhtiö esitteli viime vuonna väreihinsä maalattua futuristisen näköistä lentokonekonseptia. V-kirjaimen muotoista uuden ajan lentokonetta hehkutettiin jopa lentämisen tulevaisuudeksi.

Nyt Flyin-V -konseptia on onnistuneesti kokeiltu käytännössä. Tämä tapahtui 22,5 kiloa painavan ja kolmimetrisen pienoismalliversion avulla. Tutkijoista ja insinööreistä koostuva tiimi suoritti koelennon Saksassa sijaitsevassa lentotukikohdassa.

Pienoismallin kerrotaan nousseen ilmaan helposti saavutettuaan 80 kilometrin tuntivauhdin, joskin sen laskeutumisessa on vielä parantamisen varaa. Lentokoneen V-muotoisen muodon tarkoituksena on parantaa aerodynamiikkaa ja vähentää sen painoa. Tällä tavoin koneen polttoainekulutus voisi olla jopa 20 prosenttia nykyisiä lentokonemalleja pienempi.