Kompostoituva kasvomaski kehiteltiin – valmistettu hamppukuidusta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut kasvomaskit voat tuoneet mukanaan uuden ongelman. Kertakäyttöiset kasvosuojat valmistetaan usein luonnossa hajoamattomista materiaaleista, minkä ansiosta niistä on tullut jälleen yksi Maapalloa kuormittava tuote.

Nyt ranskalainen Geochanvre-yhtiö on kehitellyt yhden potentiaalisen ratkaisun ongelmaan. Yhtiö on alkanut valmistamaan kompostoituvia kasvomaskeja. Geochanvren mukaan biohajoavat maskit ovat Euroopan ensimmäisiä.

Kompostoituvat kasvomaskit on valmistettu kestävästä mutta luonnossa hajoavasta hamppukuidusta. Myös maskin maissikuidusta valmistettu vuori ja kuminauha voidaan kierrättää. Reuters-uutistoimiston mukaan Geochanvren valmistamia hammpumaskeja on myyty tähän mennessä pääosin Euroopassa ja Kanadassa 1,5 miljoonaa kappaletta.