Juuri nyt! Poliisin verkkosivut ovat kaatuneet – vikaa selvitetään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen poliisi on tiedottanut, että sen verkkosivut ovat kaatuneet. Poliisin mukaan vikaa selvitetään parhaillaan. Julkiset verkkopalvelut voivat joutua esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, jolloin ne lopettavat toimintansa.

Kerroimme noin vuosi sitten samankaltaisesta tilanteesta, jolloin poliisin verkkopalveluiden lisäksi kaatuivat myös Rajavartiolaitoksen ja Verohallinnon sivustot. Tällöin kysymyksessä juurikin oli häiriöitä aiheuttanut palvelunestohyökkäys. Hyökkäystä pyritään yleensä rajoittamaan siten, että sivustoja ei kaatuisi enempää.

– Suomen poliisin neuvontapalvelun tavoittaa arkisin kello 08.00-16.15 numerosta 0295 419 800, viranomaiset tiedottavat Facebookissa.

Poliisin verkkosivut ovat kaatuneet. Vikaa selvitetään.Polisens webbsidor ligger nere. Felet undersöks.

Publiée par Suomen poliisi sur Mardi 22 septembre 2020