Facebook yhdistää Instagramin yksityisviestit ja Messengerin

Digi · Tim Isokivi

Facebookin on jo jonkin aikaa tiedetty suunnittelevan pikaviestisovellustensa ja Instagramin yhdistämistä. Nyt yhtiö on yhdistänyt Instagramin yksityisviestit ja Messenger-sovelluksen.

Uudistuksen tavoitteena on Facebookin mukaan se, että Messengerin ja Instagram Directin käyttäjät voivat viestitellä keskenään ilman toisen sovelluksen lataamisen tarvetta. Instagram-käyttäjät voivat siis jatkossa lähettää viestejä suoraan Messengeriä käyttäville henkilöille ja toisin päin.

Uudistuksen myötä myös Instagram Direct -yksityisviestiominaisuus muuttuu. Keskustelussa voi jatkossa muun muassa tehdä videopuheluita, lähettää itsestään katoavia viestejä ja lähettää selfietarroja. Facebookin edustajat ovat Engadget-sivuston mukaan korostaneet, etteivät käyttäjien Instagram ja Facebook -tilit tule uudistuksen myötä yhdistymään, kuten eivät myöskään sovellusten postilaatikot ja mahdollisuus lähettää viestejä vain kummankin sovelluksen sisällä.