Arvostettu ympäristöpalkinto Suomeen – Lappeenranta on Euroopan vihrein kaupunki

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa Saimaan rannalla sijaitseva Lappeenranta on nyt virallisesti Euroopan vihrein kaupunki. Kaupunki voitti arvostetun European Green Leaf -kilpailun alle 100.000 asukkaan sarjassa.

Lappeenrantaa vastaan kilpailivat muun muassa kolme tanskalaista kaupunkia ja Bulgarian Gabrovo. Lappeenranta voitti yhdessä bulgarialaisen kaupungin kanssa. Molempien ilmastopolitiikka ja toimet ovat esimerkillisiä ja edistyksellisiä.

Lappeenranta on tehnyt viime vuosina runsaasti töitä saavuttaakseen maineen ympäristöystävällisenä ja vihreitä arvoja kunnioittavana kaupunkina. Voittosumma on 75.000 euroa. Lahti valittiin äskettäin Euroopan viralliseksi ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021, joten Suomessa on panostettu ilmastopolitiikkaan näkyvästi.

View this post on Instagram

Viikonlopun menovinkit 9. – 11.10. ☀ 🍂: ✔️ Pe 9.10. klo 9 Metsäryhmä – luontoliikuntatunti (Huhtiniemen Liikuntakeskuksen P-alue) ✔️ Pe 9.10. klo 17 ja 19 Parasta elämässä, Lappeenrannan kaupunginteatteri 🎭 ✔️ Pe 9.10. klo 18 Elokuva: Tove (2020) 📽, Kulttuuritila Nuijamies ✔️ Pe 9.10. klo 20 Elokuva: Tenet (2020) 📽, Kulttuuritila Nuijamies ✔️ Pe 9.10. klo 21 Teeren Ginkerit with Dj Happy Cousteau 🎶, Ravintola Teerenpeli ✔️ La 10.10. klo 11 – 16 Koko perheen syysrieha, Satamatorilla 🥳 🍂. Luvassa vaikka ja mitä kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Satamatorin lavalta pidetään erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joihin voi osallistua vapaasti päivän mittaan. Opiskelijayhdistykset ja harrastus- ja hyvinvointitoimijat pitävät omia aktiviteetti- ja esittelypisteitä koko päivän ajan, luvassa mm. mukavia ulkoleikkejä. Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy ja turvaväleistä pidetään huolta. Paikan päällä myös mm. jousiammuntaa ja tarkka-ammuntaa! Tule mukaan sporttaamaan, leikkimään opiskelijoiden kanssa tai ihan vaan nauttimaan hyvinvoivasta tunnelmasta! @ltky_insta ✔️ La 10.10. Ruskaristeilyt 🍂: klo 12 – 14 Saimaa Kanavaristeily sekä klo 18 – 21 Kanava-Saaristoristeily m/s Camilla ⛴ @karelialines ✔️ La 10.10. klo 12 – 17 Ruskamelonta Rutolassa 🍂 🛶. Lähtö- ja paluupaikka Rutolassa. (Lapatonniemi). Ilmoittaudu mukaan p. 044 7938616 @retkisaimaa ✔️ La 10.10. klo 13 – 18 Kansalaistoiminnan Fiesta ja Mahdollisuuksien Tori – Luonnonsuojelun teemapäivä, Kulttuuritila Nuijamies ✔️ La 10.10. klo 19 Live Stage: Dj Holopaisen Ville, Watch that sound vol 4 ✔️ La 10.10. klo 21 Teeren Ginkerit with Dj Happy Cousteau 🎶, Ravintola Teerenpeli ✔️ Su 11.10. klo 13 – 19 Tyttöjen päivä – tapahtuma, Kulttuuritila Nuijamies ✔️ Su 11.10. klo 13 Tyttöjen päivän elokuva: Netizens (2018) 🎥, Kulttuuritila Nuijamies ✔️ Su 11.10. klo 14 Yleisöluento: Paranemisen polku, Nuorisotila Monari ✔️ Su 11.10. klo 15 Tenorissimon Roosa nauha -konsertti , osa 2, Lappeen Marian kirkko ✔️ Su 11.10. klo 16 Äitien suosikit – Montolan puhallinorkesterin konsertti 🎷🎺, Lappeenrannan musiikkiopisto ✔️ Su 11.10. klo 18 Tyttöjen päivän maksuton konsertti: Yeboyah, Kulttuuritila Nuijamies Lisää ⬇️⬇️⬇️

A post shared by Lappeenranta (@lappeenrantafi) on