Ikea ryhtyy myymään käytettyjä huonekaluja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikean liikkeissä on tähän saakka myyty uusia huonekaluja, mutta nyt yhtiö on laajentamassa toimiaan myös kierrättämisen pariin. Huonekalujätti on avaamassa Ruotsissa käytettyihin kalusteisiin erikoistuneen myymälän.

ReTuna-niminen myyälä avataan Eskilstunaan. Liikkeen valikoimiin kuuluvat käytetyt ja uudenveroisiksi kunnostetut huonekalut. Osa niistä on palautettu Ikean myymälään ja osa esimerkiksi vahingoittunut kuljetusten yhteydessä.

ReTunaa kuvaillaan pilottiprojektiksi, jota arvioidaan ja muutetaan jatkuvasti. Ruotsin The Local -sivuston mukaan Ikean tavoitteena on vähentää ilmastoon vaikuttamista 70 prosentilla per tuote vuoteen 2030 mennessä. Monissa Ikean myymälöissä on jo saatavilla alennettuun hintaan vahingoittuneita ja palautettuja tuotteita.