Kalastajalle huippuharvinainen saalis – kauttaaltaan valkoinen albiinohai

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen kalastajan syöttiin on tarttunut jotain harvinaisempaa kuin hän olisi osannut koskaan kuvitella. Jason Gillespie nappasi vitivalkoisen hain Wightsaaren läheisyydessä.

Gillespie oli kalastamassa syvän meren kaloja harmaakoirahain tartuttua syöttiin. Hai ei kuitenkaan ollut tavanomaista sorttia, vaan se oli kauttaaltaan valkoinen. Gillespie vapautti suojellun hain takaisin mereen otettuaan ensin kuvia harvinaisesta otuksesta.

Varsinaisen albinismin sijaan harmaakoirahain väritys johtuu leukismista. Gillespien saalis on Fox News -sivuston mukaan ensimmäinen koskaan Iso-Britanniassa napattu kauttaaltaan valkoinen hai. Kalastajan mukaan hän ei ole 30 vuoden kalastusuransa aikana nähnyt koskaan ennen mitään vastaavaa.