Teetkö etätöitä pienessä asunnossa? Näin erotat työn ja vapaa-ajan paremmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhä useampi tekee töitä kotona. Kaikilla ei ole mahdollisuutta luoda kotiinsa toimiston kaltaista tilaa. Työn ja vapaa-ajan erottaminen on kuitenkin tärkeää mielenterveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Ota avuksi työlokero.

Raivaa yhdestä kodin laatikosta, hyllystä tai kaapista tilaa sen verran, että saat työt lopetettuasi toimistotavarat pois näkyviltä. Vaikka tekisit töitä tietokonepöydän ääressä, poista vapaa-ajaksi kaikki työhön liittyvät paperit ja kansiot hyllyyn. Teko on pieni, mutta konkreettinen keino lopettaa työpäivä virallisesti ilman, että levällään oleva tarpeisto jatkuvasti muistuttaisi töiden olemassa olosta.

Koska pienessä asunnossa on harvoin ruhtinaallisesti säilytystilaa, voi tavarat panna jalkarahin, sängyn alle piilotettavan vetolaatikon tai koristearkun sisälle. Ideana on, että työt otetaan esille vasta seuraavan työpäivän alkaessa.