Suomalaiset lahjoittivat tuhansia talvitakkeja asunnottomille – Partioaitta jakaa ne viikonloppuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Partioaitta keräsi hyväkuntoisia ja kierrätettäviä talvitakkeja asunnottomille. Keräykseen tuotiin yhteensä 5.000 takkia. Ne jaetaan viikonloppuna Asunnottomien yössä.

Partioaitan ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n yhteistyö alkoi vuonna 2017. Suuren lahjoitusmäärän vuoksi lämpimiä talvivaatteita on toimitettu Asunnottomien yön tapahtumien lisäksi esimerkiksi päiväkeskuksiin, diakoniatoimistoihin ja päihdetyöhön ympäri Suomen.

– Lämmin talvitakki on konkreettinen apu asunnottomalle ja se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset ovat lähteneet mukaan keräykseen. Apu on myös hyvin paikallista, sillä keräyspisteet sijaitsevat myymälöidemme yhteydessä ja lahjoitukset toimitetaan ensisijaisesti alueen paikallisille toimijoille. Takkeja jaetaan tänä vuonna 17 eri paikkakunnalla, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Tämän vuoden takkikeräys on koettu erityisen tärkeänä, sillä koronavirus on vaikeuttanut monien asunnottomien elämää. Taloudellisen epävarmuuden seurauksena asunnottomuuden on ennustettu kasvavan syksyn ja talven mittaan. Asunnottomien auttamisen lisäksi tämän vuoden Asunnottomien yön teemana korostuu ennaltaehkäisevä työ ja neuvontapalvelut asunnottomuusuhan alla oleville.