Finnairille maksuton koronaturva – käytössä ulkomaan lennoilla marraskuusta maaliskuuhun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut tarjoavansa ulkomaille matkustaville asiakkailleen maksuttoman lisäpalvelun koronaviruksen varalta. Finnair Koronaturva kuuluu Finnairin lentolipun hintaan ilman lisämaksua, kun asiakkaalla on Finnairin myyntikanavista ostettu matka Suomesta ulkomaille tai Aurinkomatkojen ulkomaanmatka, jossa lähtöaika on ajalle 3.11.2020–31.3.2021.

Vakuutus on voimassa sekä uusille että jo aiemmin tehdyille varauksille, joiden matkustusaika on marras-maaliskuussa. Finnair Koronaturva täydentää matkailijan omaa matkavakuutusta. Finnair Koronaturva kattaa matkakohteessa syntyvät koronaan liittyvät sairaudenhoitokulut, koronavirustestin hinnan, kun tulos on positiivinen ja sairastumisesta seuraavan karanteenin aiheuttamat lisäkulut, kuten majoituksen.

Vakuutus sisältää myös uuden paluulennon, mikäli asiakas ei voi koronaan sairastumisen vuoksi matkustaa alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti. Finnairin, Finnair Holidaysin ja Aurinkomatkojen asiakkaat saavat nämä edut ilman lisämaksua kohteesta riippumatta, kun matkan lähtömaa on Suomi ja matka suuntautuu ulkomaille, Finnar tiedottaa.