Rooman lentokentälle viiden tähden arvio koronaturvallisuudesta – ensimmäisenä maailmassa

Matkailu · Tim Isokivi

Koronapandemian myötä lentoasemien on eri puolilla maailmaa täytynyt tehostaa matkustajien turvallisuutta. Nyt Rooman Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema on saanut ensimmäisenä maailmassa viiden tähden arvion koronaturvallisuudesta. Sen antoi lentoyhtiöitä ja -asemia arvosteleva ja pisteyttävä Skytrax.

Skytraxin mukaan arvio perustui menettelyjen tehokkuuen tarkkailuun, näköhvainnointiin ja puhtautta mittaaviin ATP-näytteisiin. Lentoasemalle avattiin syyskuun alussa 650 neliömetrin kokoinen alue, jossa matkustajille suoritetaan koronatestejä Punaisen ristin avustuksella. Lentoasema ansaitsi kiitosta myös helposti eri kielillä luettavien turvaohjeiden, tiukan maskipakon, näkyvästi työtä tekevien siivoojien ja kaikkien saapuvien lentojen samaan terminaaliin ohjaamisesta johtuvan tehokkuuden ansiosta, uutisoi CNN.

Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema on toistaiseksi korkeimmat pisteet koronaturvallisuudesta Skytraxilta saanut lentoasema. Neljän tähden arvosteluja ovat saaneet Kreikan Ateenan kansainvälinen lentoasema, Saksan Düsseldorfin, Frankfurt am Mainin ja Hampurin lentoasemt, Italian Malpensan kansainvälinen lentoasema sekä Itävallan Wienin kansainvälinen lentoasema. Kolmen tähden pisteet on tähän mennessä myönnetty muun muassa Espanjan Palma de Mallorcan ja Malagan lentoasemille, Ranskan Côte d’Azurin kansainväliselle lentoasemalle ja Lontoon Heathrow’n sekä Gatwickin lentoasemille.