Robottisusi pelottelee karhut pois japanilaisesta kylästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisia linnupelättimiä on käytetty eri puolilla maailmaa jo vuosisatojen ajan. Nyt Japanissa pyritään ehkäisemään karhuhyökkäyksiä näyttävällä ja hämmästyttävällä tavalla. Karhuja säikytellään hirviömäisten robottisusien avulla.

Karhuhavainnot ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästiJapanin maaseudulla. Vuoden 2020 aikana karhujen suorittamia hyökkäyksiä on kirjattu tusinoittain, ja kaksi niistä on johtanut kuolemantapauksiin. The Guardian -lehden mukaan eläimet käyttäytyvät aggressiivisesti ja aktiivisesti erityisesti syksyllä valmistautuessaan talviunille.

Hokkaidon saarella sijaitsevaan Takiwawan kylään päätettiin karhuhavaintojen myötä ostaa kaksiOhta Seiki -yhtiön hirviösutta esittävää suurikokoista robottia. Robottisudet liikuttelevat aktivoituina päitään, niiden silmät hohtavat ja ne päästelevät uhkaavia ääniä. Takikawan viranomaisten mukaan karhuhavainnot ovat loppuneet kuin seinään hirviösusien käyttöönoton myötä.