62-vuotias pyton muni seitsemän munaa – ei ole ollut tavannut koiraita vuosiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa on hämmästelty neitseellisesti lisääntynyttä matelijaa. St. Louisin eläintarhassa asuva kuningaspyton muni, vaikka se ei ole ollut tekemisissä koiraiden kanssa vuosiin.

62-vuotias pyton muni yhteensä seitsemän munaa. Perheenlisäys tuli eläintarhan työntekijöille melkoisena yllätyksenä, sillä matelija ei ole ollut lähelläkään koiraita kahteen vuosikymmeneen. Tapauksesta tekee erikoisen myös käärmeen ikä, sillä kyseessä on historian vanhin tunnettu muninut käärme.

Kaksi kuningaspytonin munimista munista ei selvinnyt, mutta henkiin jääneiden käärmeenpoikasten odotetaan kuoriutuvan noin kuukauden päästä. Kuningaspytonien lisääntyminen suvuton lisääntyminen on Associated Press -uutistoimiston mukaan harvinaista, mutta ei mahdotonta.

 

On July 23, something incredible happened at the Charles H. Hoessle Herpetarium at the Saint Louis Zoo — a ball python laid eggs! That might not sound too thrilling to some, but to our Herpetarium staff it definitely was. This particular female snake is over 50 years old (the oldest snake documented in a Zoo) and has not been with a male in over 15 years! Ball pythons​, native to central and western Africa, are known to reproduce sexually and asexually, which is called facultative parthenogenesis. Snakes are also known to store sperm for delayed fertilization. Now the question is, which of the two explanations is the reason for the eggs? Without genetic testing, Zoo staff won't know if this ball python reproduced sexually or asexually, but they intend to find out. As the keepers continue to incubate the eggs, they will be sending off samples for genetic testing. #KeeperPerspective #BringTheStlZooToYou

Publiée par Saint Louis Zoo sur Jeudi 3 septembre 2020