Vakuutusyhtiölle hyvinvointivalmentaja – koneella istuminen on raskasta ja kuormittavaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vakuutusyhtiiö LähiTapiola palkkasi koronakevään aikana yritykseen uuden työntekijän, jonka tehtävänä oli toimia Keski-Suomen alueen yritysten hyvinvointivalmentajana. Ensimmäinen projekti kesti kahdeksan viikkoa ja siihen osallistui 90 prosenttia 120 työntekijästä.

– Hikiliikuntaa 20 minuuttia kolme kertaa viikossa. Joka viikolla jokin bonustehtävä: tee yhteensä 500 punnerrusta, sulje kaikki ruutulaitteet tunti ennen nukkumaanmenoa, käy taukokävelyillä. Haasteviikkojen päätteeksi kesäbonus: syö mansikoita, uusia perunoita ja jäätelöä viikon aikana, muun muassa näin hyvinvointivalmentaja Elias Huhtisen ohjeet etenivät.

Korona-aikana lisääntynyt tieto- ja etätyö voivat olla hyvin kuormittavia. Vaikka ihmisillä on nykyään teknologiaa apuna, tulee tuloksen olla sitäkin tehokkaampaa. Niska- ja hartiakipujen ohella koneella istuminen kuormittaa paljon aivoja.

– Tapaan työssäni ihmisiä, jotka tuntevat syyllisyyttä siitä, että ovat väsyneitä työpäivän jälkeen, vaikka ovat tehneet ”vain istumatyötä”. Silloin on tärkeää muistuttaa, että myös tietotyö voi olla hyvin raskasta, eikä sen jälkeen välttämättä jaksa esimerkiksi liikkua. Ei kyse ole laiskuudesta, ymmärtää Huhtinen ja kehottaa ihmisiä panostamaan työhyvinvointiin.