Alpakan villan lämmitysominaisuudet ovat ylivertaiset – toimii myös Suomessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Alpakka on hauska, mutta myös hyödyllinen eläin. Alpakat ovat eteläamerikkalaisia villan tuotantoon jalostettuja eläimiä, jotka ovat rantautuneet Suomeen saakka. Ne kuuluvat kamelieläimiin ja ovat läheistä sukua laamalle.

Alpakan villassa on useita ominaisuuksia, jotka ovat ainutlaatuisia verrattuna moniin muihin materiaaleihin. Andien vuoristosta kotoisin olevien alpakoiden villasta tehtävät vaatteet ovat sopivia myös suomalaiseen ilmastoon ja erityisesti talviolosuhteisiin. Alpakasta saatava villa on tunnettu yhtenä lämpimimpänä villamateriaalina, sillä se eristää lämpöä erinomaisesti villan kuidussa olevien ilmataskujen ansiosta.

Jyväskyläläinen Alpa on suomalainen yritys, joka oka valmistaa skandinaaviseen tyyliin sopivia neuleita ja pipoja alpakan villasta. Vuonna 2012 perustettu Alpa valmistaa neuleet Liettuassa, kun taas pipot valmistetaan Suomessa. Langat yritys hankkii suoraan Perusta, alpakoiden kotimaasta. Alpan kivijalkamyymälöitä on tällä hetkellä Jyväskylässä, Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä ja Tampereella.

https://www.instagram.com/p/CHPu_Rwh8GA/