Amazon toi markkinoille uudet Echo-älylasit – myydään nyt kaikille halukkaille

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Amazon lanseerasi viime vuonna Echo Frames -älysilmälasit. Sisäänrakennetulla Alexa-avustajalla varustettuja laseja myytiin tosin ainoastaan rajatusti kutsuohjelman kautta.

Nyt Amazon on julkistanut sueraavan sukupolven Amazon Echo Frames -lasit, jotka ovat kaikkien halukkaiden saatavilla. Edeltäjiensä tapaan älylasit on varustettu Alexalla, ja niiden sangoissa on Bluetooth-kuulokkeet. Kuulokkeet reagoivat ympäristöön, joten äänekkäässä ympäristössä myös niiden äänenvoimakkuus nousee ja hiljaisemmassa ympäristössä se puolestaan laskee.

Älylasit tukevat Googlen kalenteria, ja niillä voi sekä kuunnella että lähettää ryhmäviestejä. Äänentunnistuksen ansiosta ne reagoivat vain kantajansa komentoihin. Virtuaalilaseina lasit eivät valitettavasti vielä toistaiseksi toimi.

Uudet Echo Frames -lasit saapuvat myyntiin 10. joulukuuta. Toisen sukupolven lasien hinta on noin 210 euroa, kun taas aikaisempia versioita myytiin noin 150 eurolla.