Michael J. Fox vetäytyy toistamiseen eläkkeelle – syynä heikkenevä terveys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paluu tulevaisuuteen -elokuvista tunnetulla näyttelijä Michael J. Foxilla diagnosoitiin vuonna 1991 Parkinsonin tauti. Hän oli tuolloin 29-vuotias. Tähti ei koskaan varsinaisesti lopettanut näyttelemistä, mutta esiintyi vuodesta 2000 lähtien valkokankaalla ja televisiossa aikaisempaa harvemmin.

Nyt Michael J. Fox on People-lehden mukaan paljastanut vetäytyvänsä jälleen eläkkeelle ja lopettavansa näyttelemisen. Syynä on heikentynyt terveydentila, sillä tesimerkiksi hänen muistinsa on huonontunut merkittävästi. Foxin mukaan hän saattaa vielä pyörtää päätöksensä eläköitymisestä, mutta näillä näkymin ura näyttelijänä on ohi ja tähti on valmis hyväksymään sen.

Perhe on paras -komediasarjasta kuuluisuuteen noussut Michael J. Fox tunnetaan muun muassa Paluu tulevaisuuteen sekä Teen Wolf -elokuvista ja Spin City -sarjasta. Tähti on pysynyt sitkeänä, vaikka Parkinsonin taudin ohella hän esimerkiksi joutui vuonna 2018 leikkaukseen selkärangassa ilmenneen kasvaimen vuoksi. Vielä viime vuosinakin hänet on nähty sarjoissa, kuten Good Wife, Jäitä hattuun ja Designated Survivor.