Hervoton pilavideo Trumpista ja Bidenistä leviää verkossa – pääosassa suomalainen hittikappale

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidenttikisa alkaa olla hiljalleen ohi, kun osavaltio toisensa perään on vahvistanut tarkistuslaskennan jälkeen Joe Bidenin voittaneen vaalit. Istuva presidentti Donald Trump ehti jo viime viikolla todeta Bidenin voittaneen, mutta veti nopeasti lausuntonsa takaisin. Nyt verkossa leviää hulvaton video, jossa presidentinvaalit voittanut Biden tanssittaa vaalit hävinnyttä Trumpia.

Niin sanotulla deep fake -videolla Biden soittaa jonkinlaista rumpua ja laulaa suomalaisittain merkittävää kappaletta, sillä presidentti Trump tanssii videolla suomalaisen Loituma-lauluyhtyeen Ievan Polkka (Eva’s Polka) -kappaletta, joka on jo vuosikymmenen ajan putkantanut ympäri maailmaa julkisuuteen hyvinkin odottamattomissa paikoissa. Trumpin ja Bidenin pilavideon alkuperäisen version voit katsoa artikkelin lopusta.

Loituman kappaleesta julkaistiin vuonna 2006 Holly Dollyn toimesta amerikkalaisversio nimellä Dolly Song, ja sen jälkeen sekä uusi versio että alkuperäinen Loituman kappale ovat soineet runsaasti maailmalla. Esimerkiksi vuonna 2011 Stara kertoi miten tuolloin vielä maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear soitti kappaletta erään liikennevideonsa yhteydessä.